Ostravská organizace vozíčkářů, Ostrava

Projekt ALDIO má za účel umožnit osobám se zdravotním postižením návštěvu u lékaře, dopravu do zaměstnání, školy nebo zúčastnit se aktivit, které je zajímají. Doprava je „od domu k domu“, a zvláště v zimních měsících je vytíženost víc než na 100 %. Vozidlo svým kompletním vybavením, tj. hydraulickou plošinou, výsuvnou boční sedačkou a kapacitou 3 vozíčkáři na invalidních vozících a 4 sedící osoby, je v regionu jediné. V roce 2013 bylo přepraveno 2 324 osob. Právě integrace osob se zdravotním postižením je hlavním cílem občanského sdružení.

Ostravská organizace vozíčkářů, Ostrava

Finanční příspěvek poskytnutý v prosinci 2014 byl použit na uhrazení nákupu a instalace dvousedadla, které rozšíří kapacitu vozidla na 5 sedících osob a 3 vozíčkáře.

Kontaktní zaměstnanec Stanislav LOPATA (SOLETANCHE Český republika, VINCI Construction) Zaměření projektu Pracovní začlenění, pomoc k mobilitě Email oov@seznam.cz Url www.vozickari-ostrava.cz