Sociální družstvo Střecha, Praha

Bistro Střecha je sociální podnik, kde pracují lidé se zkušeností s bezdomovectvím, po výkonu trestu a v podmínce. Cílem je nejen zaměstnat co nejvíce lidí z těchto vyloučených skupin, které jsou znevýhodněny na pracovním trhu, ale také jim poskytnout důstojná pracovní místa a pomoct jim s řešením bydlení, dluhů, exekucí apod.

Po patnácti měsících od otevření sociálního podniku v něm pracuje sedm lidí z výše zmíněných cílových skupin. Několika z nich se podařilo najít stabilní či dočasné domovy, začít řešit jejich dluhy a exekuce, aby jim zůstal důstojný příjem při práci i přes exekutorské srážky. Jsou rovněž zapojováni do vedení podniku a každý/á má možnost po šesti měsících práce ve Střeše vstoupit do sociálního družstva Střecha, a stát se tak spolumajitelem/spolumajitelkou.

Cílem projektu je modernizace vybavení sociálního podniku bistro Střecha. Nové vybavení do kuchyně zefektivní, zjednoduší práci a sníží výdaje. Tím se získá prostor pro investice do dalšího rozvoje a vytvoří se nová pracovní místa pro lidi ze sociálně vyloučených skupin.

Sociální podnik Střecha, Praha

Nadační příspěvek ve výši 74 398 Kč na modernizaci vybavení kuchyně bistra.

Kontaktní zaměstnanec Zdeněk LANGER a Světlana SVOBODA, EUROVIA CS Zaměření projektu Pracovní začlenění Kontaktní údaje organizace Milíčova 25, Praha 3 Email info@bistrostrecha.cz Url www.bistrostrecha.cz