Fokus, Praha

Cílem činnosti občanské sdružení Fokus Praha je podpora lidí se zkušeností s duševní nemocí spokojeně zvládat život a nalézat možnosti osobní realizace ve společnosti. Jedním z pracovišť je také chráněná pracovní dílna Zahrada. Program zaměstnávání v dílně slouží jako trénink pracovních dovedností v pracovním prostředí, které simuluje podmínky běžného zaměstnání na otevřeném trhu práce. Napomáhá adaptaci v obvyklých pracovních situacích, usnadňuje klientům přechod a setrvání v běžné práci. Hlavním zaměřením je příprava klienta pro vhodné pracovní uplatnění.

Fokus, Praha

Finanční dar poskytnutý v prosinci 2009 byl použit na vůz Opel Movano 6ti místný, valník se sklápěcí korbou. Vozidlo se využívá při realizaci a údržbě zahrad, dopravují se jím klienti-pracovníci za prací do terénu a dováží materiál, stroje a nářadí a odváží biologický odpad.

Kontaktní zaměstnanec Michaela Kaisrová (SMP CZ, VINCI Construction) Zaměření projektu Pracovní začlenění Email fokus@fokus-praha.cz Url www.fokus-praha.cz